четвер, 20 травня 2021 р.

"День вишиванки" у нашому садочку

    Вдягну сорочку – полотнянку, де ниток барви рукотворні

Іскряться сонцем спозаранку, як Україна неповторні...


        Для кожного українця сорочка – вишиванка має свою історію: комусь її вишила матуся чи бабуся , вкладаючи у візерунки всю любов і тепло, комусь вона дісталась у спадок і є пам’ятною , для когось її подарували на особливий в житті день. Але для всіх вона є оберегом.
        З року в рік у нашому садочку проводиться свято Вишиванки. Майже всі діти та усі педагоги приходять в цей день у вишитих сорочках. Педагоги готуються до цього дня заздалегідь: готують для своїх малят тематичні заняття, пізнавальні бесіди, цікаві ігри та ін., плекаючи у своїх вихованців повагу та любов до свого рідного краю та традицій свого народу.
        Вихователі групи раннього віку «Барвінок»  для своїх малят  підготували цікаві тематичні бесіди, заняття з аплікації "Вишиванка" та ігри на святкову тематику.


        У групі 4 р. ж. «Ромашка» відбулося інтегроване заняття присвячене «Дню Вишиванки». До малят в гості завітала лялька Оксана, діти із великим зацікавленням розглядали традиційний український наряд, а потім відзначили, що і серед дітей нашої групи теж є такі. Розібрали з яких кольорів складається український наряд. Та вирішили створити свою власну вишиванку, та подарувати своїм батькам.



        А діти групи "Перлинка" на чолі з вихователем Костенко І. В. робили аплікацію найдавнішого українського символу - віночок.


        А у групі «Сонечко» вихователь Гричана К.В. підготувала для своїх малюків цікаве тематичне заняття з аплікації «Вишиваночка». Мета: продовжити вчити дітей бачити самобутність та оригінальність українського національного вбрання; вправляти у прикрашанні одягу готовими елементами української вишивки;  сприяти розвитку інтересу до завдань художньо-естетичного  характеру.



        В групі "Джерельце" до свята вихователі підготували народні ігри на свіжому повітрі. 




        А святковий день у групі "Дзвіночки" Ви можете залюбки переглянути на їх власному Ютуб-каналі, натиснувши на посилання нижче.