вівторок, 6 липня 2021 р.

“Ой на Івана, ой на Купала” літня розвага у групі 6 р.ж. "Джерельце"

 З метою ознайомлення дітей з українськими народними традиціями  вихователь групи “Джерельце” Солодовник А. А. провела для дітей літню розвагу “Ой на Івана, ой на Купала”.


    Під час заходу вихованці сформували уявлення про традиційне святкування українцями дня Івана Купала, закріпили знання українських народних пісень та хороводів, продовжили формувати почуття національної свідомості і любов до рідного краю. 

    


    Ознайомившись з історією свята, діти прикрасили яскравими стрічками купальське дерево Марену і водили хоровод навколо неї. У процесі хороводу всі показали високий рівень розвитку музично-хорових навичок.

    Процес залучення дітей до українських народних обрядів продовжився змаганням у стрибках через вогнище. Вихованці проявили спритність та кмітливість, отримали позитивні емоції.


    Несподіванкою свята став візит лісової Мавки. Діти із задоволенням слухали легенду про квітку папороті, відгадували загадки і отримали нагороди за правильні відповіді.


    Закінченням розваги стала колективна робота з використанням нетрадиційної техніки малювання. Діти за допомогою долоньок намалювати гарну та яскраву квітку папороті.

    Загалом від розваги діти отримали не лише яскраві емоції, а й поринули у давню історію українського народу, збагатили свої знання про народні обряди і традиції.