пʼятниця, 25 червня 2021 р.

Тематичні заходи до Дня Конституції України



       ЗДО № 2 «Зіронька» напередодні свята вітає всіх з Днем Конституції України! Бажаємо міцного здоров’я, особистого щастя, добра і благополуччя в родині. Нехай день прийдешній принесе вам світле почуття радості від усвідомлення власної причетності до будівництва нашого рідного дому, ім’я якому — Україна.

     Сьогодні в закладі пройшов тематичний день – День Конституції України. В рамках тематичного дня в цікавій та доступній формі з вихованцями  закладу було проведено низку освітньо-виховних заходів: заняття, бесіди, майстер-клас, тіньове лото, народні ігри на свіжому повітрі.

      Метою яких було формування у дітей початкових уявлень про правове суспільство, яке починається з родини, дитячого садочку, колективу дітей  своєї групи і має величезне значення в межах держави. Повага до держави, людей, прав та обов'язків своїх та кожного  - основа громадянського виховання.


Самі найменші наші патріоти - вихованці групи 3 р. ж. «Барвінок», сьогодні вели інтелектуальну бесіду на тему «Моя Батьківщина - Україна!»,під час якої ознайомились з державною символікою, народними традиціями та ін. Бесіда з малюками була пронизана любов‘ю та повагою до рідного краю.


   Напередодні святкування Дня Конституції України в групі 4 року життя «Ромашка» пройшло тематичне заняття "Символи України". Спочатку розглядали символи України, слухали розповідь та міркували, що вони означають. І закріпили отримані знання через Тіньове лото «Моя Україна». 



Група «Ромашка» вітає всіх з Днем Конституції  та від щирого серця бажає завжди пишатися своєю країною і пам'ятати про свої права, поважати будь-який закон і вірно розуміти трактування будь-якого правила. Нехай Конституція забезпечує повноцінне життя і дає можливість самореалізації в цьому житті.


У групі 5 р.ж. «Дзвіночки» на занятті до Дня Конституції діти із задоволенням пригадали символи України  та прослухали гімн України. Діти були активними та зацікавленими під час колективної аплікації "Прапор України", виконаного у нетрадиційній техніці «зім‘ятими у кульку серветками». На свіжому повітрі пограли в цікаву народно-хороводну гру «Мак», під час якої кожен малюк відчув себе квіточкою на рідній землі - Україні. 




    У групі 6 р.ж. «Джерельце» було проведено майстер-клас просто неба «Плетіння патріотичного браслета». Під час майстер-класу діти пригадали символи рідної країни, народні прислів‘я та приказки про Батьківщину, познайомились з легендами українського народу. Під мелодії рідного краю,шелест листя та спів пташок створили патріотичні браслети із стрічок тематичних кольорів.