середа, 30 червня 2021 р.

"Досліди влітку"- цікаво та корисно !

    Вихователь логопедичної групи "Сонечко" Гричана К. В. разом зі своїми вихованцями провели пошуково - дослідницьку діяльність. Бо дітям дошкільного віку притаманне прагнення до дослідницької діяльності, самостійного пошуку інформації. Тож дитяче експериментування дає змогу значно збагатити освітній процес закладу дошкільної освіти, зробити його сучасним і ефективним, поліпшивши його якість. У ході експериментально-дослідницької діяльності діти отримують змогу застосовувати знання з різних галузей на практиці, відчути впевненість у собі, успішність, розвинути самостійність.

   
     Дослід  «Незвичне надування повітряної кульки». Під час досліду педагог з дітьми за допомогою оцту і соди спробували надути кульку в результаті чого  утворювався вуглекислий газ, який швидко надував кульку.

Під час досліду «Магічний пластиковий пакет» проткнули пакет олівцем і залили воду, вся вода витекла з отворів. Потім спочатку налили в поліетиленовий пакет воду, а потім проткнули його наскрізь олівцем, і вода залишилась в пакеті. Усе через те, що під час розриву поліетилену його молекули притягуються одна до одної, тому поліетилен «міцно охоплює» олівець. 


Під час досліду «Різні лимони» взяли 2 лимона, який 1 з них почищений і кладемо в банки з водою. Після чого почищений цитрус впав на дно банки тому що шкірка цитрусу менш щільна, ніж сама серцевина, тому містить багато повітря, яке і дозволяє фруктові виринати на поверхню води. Діти із захопливістю та цікавістю спостерігали за діями вихователя.

Не менш цікавим був дослід «Різнокольорові ромашки»: в баночки з водою додали в кожну по дві краплі харчових барвників — синього, червоного, жовтого кольору. Потім туди опустили ромашки. Поступово пелюстки змінять колір. Тому що рослини всмоктують воду і таким чином підживлюють квіти й листя.