пʼятниця, 11 червня 2021 р.

Театралізована діяльність дітей в літньо-оздоровчий період

   На дворі літо, а отже, освітня й оздоровча робота в нашому закладі  організовується на свіжому повітрі. Для малят це чудова можливість відчути єднання з природою, досліджувати навколишній світ і вдосталь гратися на роздоллі. Для педагогів — нагода розширити і збагатити освітній простір. Саме  тому в рамках тижня  "У світі казки чарівної" в  групі 5 р. ж. "Дзвіночки" під керівництвом виховательки Столповської А. С. було організовано  "театр просто неба", під час якого вихованці групи "Дзвіночки" мали змогу проявити себе як актори.

       Перед початком театралізованої діяльності   у ході вільної бесіди вихованці познайомились  з  різними видами театрів, які використовуються у садочку під час театралізації казок: пальчиковий театр, настільний, театр наручної ляльки, театр ніжок, театр бі ба бо та ін., а також познайомились з особливостями роботи в театрі, що в театрі на сцені (за ширмою) працюють актори, а в залі знаходяться глядачі. Пригадали, як глядачі мають поводити себе під час вистави.
 
 
   А потім вихованці поринули у чарівний світ казки. Під керівництвом виховательки малюки продемонстрували своїм одногрупникам ляльковий театр "Теремок". Під час якого юні актори розвинули свою креативність, продемонстрували хист до акторської діяльності. Театралізована діяльність виховує у дітей дисциплінованість, почуття підтримки товариша, любов до театру.

      
    Після феєричної вистави, бурхливими оваціями, привітала малюків - музичний керівник Курільчук Ю. В., яка приготувала для малюків цікавий подарунок - веселий та смішний танок-руханку "Чу ча Ва", під час якої юні актори та глядачі відпочили та продовжили атмосферу веселощів та радості.